نت های خاطره انگیز

حقایقی علمی دربارۀ موسیقی

اکنون مطالعات علمی زیادی در حوزۀ موسیقی انجام شده که نتایج بعضی از آنها واقعاً جالب است. امروز می خواهیم چند مورد از این واقعیت ها را بیان کنیم.

  •  خاطره انگیزترین ترانۀ دنیا

محققان در سال ۲۰۱۴، بازی جالبی به نامِ Hooked on Music ساختند که در آن چند ثانیه از یک آهنگ محبوب پخش می شد و بازیکن باید اعلام می کرد که آن آهنگ را شناخته یا نه. شنونده هرچقدر سریع تر ترانه های پخش شده را تشخیص می داد، امتیاز بیشتری می گرفت. این ترانه ها از میان محبوب ترین قطعات موسیقی از سال ۱۹۴۰ به بعد انتخاب شده بودند. جالب اینکه آهنگ The Spice Girl’s Wannableبا رکورد تقریبی ۲٫۳ ثانیه، سریع ترین زمان تشخیص را از آنِ خود کرد. میانگین زمان تشخیص کاربران ۵ ثانیه بود. رتبه های بعدی به ترتیب متعلق به دو آهنگ دیگر با عناوین Mambo Number Five by Lou Bega و Eye of the Tiger بود.

  • موسیقی باعث ترشح دوپامین در مغز می شود

دوپامین، هورمونی در مغز انسان است که هنگام دیدن چیزهای جذاب از جمله یک فیلم هیجان انگیز، منظرۀ زیبا، غذای خوشمزه، صحنۀ عاشقانه و … در بدن آزاد می شود تا حس لذت به ما دست بدهد. یافته ها نشان می دهد که موسیقی میزان فعالیتِ ناحیۀ اکومبنس مغز را به طور چشمگیری افزایش داده و منجر به ترشح هورمون دوپامین می شود. پس عجیب نیست که چرا مردم اینقدر به هدفون و موسیقی دلبسته هستند.

  •  کودکان حتی قبل از تولد به موسیقی واکنش نشان می دهند

دانشمندان طی پژوهشی میکروفون کوچکی را درون رحم زنِ حامله قرار دادند تا به دو موضوع پی ببرند، اول اینکه آیا صدای موسیقیِ خارج از رحم به آن نفوذ می کند و دوم اینکه آیا پخش موسیقی روی ضربان قلب جنین تاثیری دارد یا نه. پاسخ هر دو سوال مثبت بود. صرف نظر از اینکه کودک آهنگ را دوست داشته یا نه، بالاخره روی ضربان قلبش تاثیر مستقیمی داشته است.

  • موسیقی اضطراب را کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

یک مطالعۀ فراپژوهشی که در آن تعداد زیادی از تحقیقات انجام شده به منظور بررسی یک فرضیه، مورد بررسی دقیق قرار گرفته بود نشان داد که موسیقی تاثیر قابل توجهی روی کاهش اضطراب و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. البته شاید هزینه و زمانی که صرف این تحقیق شده چندان ضرورتی نداشته باشد چون همۀ ما در عمل تاثیر موسیقی را بر روی آرامش روانیِ خودا تجربه کرده ایم.

  •  افراد غیر آهنگساز معمولاً به ندرت در خواب موسیقی می شنوند

شنیدن موسیقی حتی برای موزیسین ها به ندرت در خواب اتفاق می افتد. مطالعات نشان می دهد که تنها ۴۰ درصد آهنگسازها در هنگام خواب موسیقی می شنوند. این مقدار برای افراد غیر آهنگساز تنها ۱۸ درصد است. پس اگر می خواهید آهنگ های بیشتری در خواب بشنوید تئوری موسیقی و کار با یک ساز را فرا بگیرید!

  • حتی کامپیوترها هم قادر به ترانه سرایی هستند

ریاضیدانان با بررسی علمی موسیقیِ پاپ توانسته اند الگوریتمی برای نوشتن این دسته از آهنگ ها بسازند که نه تنها کامپیوترها را همچون ترانه سراها قادر به ترانه سرایی می کند بلکه با توجه به سلیقۀ بازار می توانند تغییراتی نیز در آن اعمال کنند.

 

  • پریسا اکبری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی